Inštitut za arheologijo ZRC SAZU [English]

O inštitutu Sodelavci Program Projekti Laboratorij ZbirkeZnanstvena srečanja
Pisni arhiv Publikacije Knjižnica Povezave NOVO Spletni arhivZa študente

3. Skupne sestavine kuhinjske kulture slovanskih ozemelj. ”Ljudska kuhinja” in etimologije

  • 3.1. Metoda
  • 3.2. Imena in postopki, ki jih je mogoče povezati
    • 3.2.1. Prga
    • 3.2.2. Kaša
    • 3.2.3. Kolivo
    • 3.2.4. *Tlakno
    • 3.2.5. Kiselica
    • 3.2.6. Močnik
    • 3.2.7. Pečeno nekvašeno testo iz moke in vode
    • 3.2.8. Hleb
    • 3.2.9. Juha
    • 3.2.10. Kvas
    • 3.2.11. Slad
    • 3.2.12. Pogača
    • 3.2.13. Sir
    • 3.2.14. Meso


Praženo zrnje, zdrobljeno zrnje, krop in žganci.

Na vrh | Kuhinjska kultura | Kazalo