Inštitut za arheologijo ZRC SAZU [English]

O inštitutu Sodelavci Program Projekti Laboratorij ZbirkeZnanstvena srečanja
Pisni arhiv Publikacije Knjižnica Povezave NOVO Spletni arhivZa študente

Postopki in povezave

  • 6.1. Postopek hleba, kvašenega kruha
    • 6.1.1. Kuhinja s kupolno pečjo in kaminskim ognjiščem
    • 6.1.2. Kuhinja z odprtim ognjiščem na tleh
  • 6.2. Kuhinja in njena oprema
    • 6.2.1. Črna kuhinja. Zgornja Gorenjska, Slovenija
    • 6.2.2. Ognjiščnica. Podgora v Dolnem Pologu, Tetovsko. Makedonija
    • 6.2.3. Kaminska kuhinja. Valašsko, Moravska. R Češka
    • 6.2.4. Idealizirana kuhinja v enoprostorni hiši z neurejenim odvodom dima


      Razporeditev kuhinjskih pripomočkov v prostoru.

  • 6.3. Postopkovni moduli
    • 6.3.1. Praženje
    • 6.3.2. Drobljenje
    • 6.3.3. Kuhanje
    • 6.3.4. Fermentiranje
    • 6.3.5. Peka
    • 6.3.6. Sirjenje
    • 6.3.7. Konzerviranje

    Na vrh | Kuhinjska kultura | Kazalo