Inštitut za arheologijo ZRC SAZU [English]

O inštitutu Sodelavci Program Projekti Laboratorij ZbirkeZnanstvena srečanja
Pisni arhiv Publikacije Knjižnica Povezave NOVO Spletni arhivZa študente

4. Arheologija poskusov

  • 4.1. Metoda
  • 4.2. Poskusi


    Hlebca na podlagi iz kopriv in zeljnatega lista. Koprive in zeljnati listi na hlebcih. Razkrita hlebca po koncu pečenja.

    • 4.2.1. Kamnita kupolna peč
    • 4.2.2. Odprto ognjišče
    • 4.2.3. Brezkupolna peč
    • 4.2.4. Zajemalka, kuhalnica
    • 4.2.5. Izdelava podnic
    • 4.2.6. Pridelava prosa
  • 4.3. Razprava
    • 4.3.1. Zunanja temperatura
    • 4.3.2. Vreme
    • 4.3.3. Kuhinjsko orodje in pripomočki
    • 4.3.4. Posodje
    • 4.3.5. Čas in delovni postopki
    • 4.3.6. Odnosi

Na vrh | Kuhinjska kultura | Kazalo