Inštitut za arheologijo ZRC SAZU [English]

O inštitutu Sodelavci Program Projekti Laboratorij ZbirkeZnanstvena srečanja
Pisni arhiv Publikacije Knjižnica Povezave NOVO Spletni arhivZa študente

Živila

  • 5.1. Žita
    • 5.1.1. Pira, pšenica
    • 5.1.2. Ječmen


      Ječmenovi žganci iz neoluščenega zrnja.

    • 5.1.3. Rž
    • 5.1.4. Soržica, mešani posevek pšenice in rži
    • 5.1.5. Oves
    • 5.1.6. Proso
  • 5.2. Sir, mlečnost in velikost črede
    • 5.2.1. Krave
    • 5.2.2. Ovce
    • 5.2.3. Čreda
    • 5.2.4. Čreda domačije na zgodnjesrednjeveški Pristavi
  • 5.3. Dnevna in letna poraba živil
  • 5.4. Arheološki ostanki semen

Na vrh | Kuhinjska kultura | Kazalo